Lite bakgrund

Kanske inte alla vet vad fibromyalgi är men jag tänker inte komma med en medicinsk undervisning om vad det är. Men för mig är det en sjukdom som fram till nu har styrt mitt liv ganska mycket.

Jag fick vid 19 års ålder konstaterat att jag hade RA faktor. Dvs det fanns risk för att jag skulle utveckla reumatism. Jag hade lite ont i handleder, fingrar och knän. Det höll sig tack och lov till lite smärta och några svullna leder fick jag aldrig. Efter att jag fått min två pojkar vid 22 och 24 års ålder drabbades jag av mer smärta, men den var inte så koncentrerad till lederna och vid besök på reumatologen sa läkaren att det inte var något som hade med reumatism att göra.

En arbetskamrat hade hört talas om Fibromyalgi och när jag letade fakta om det så stämde det mesta. Jag fick tid hos en privatläkare som skickade remiss till smärtkliniken och jag fick konstaterat att jag hade fibromyalgi.

Nu började ett sökande efter smärtlindring, akupunktur, vattengymnastik, starka smärtstillande tabletter m.m. Var sjukskriven på halvtid och jobbade som kontorist den andra halvan dvs 20 timmar i veckan. Det var mycket tider att passa, barn skulle lämnas och hämtas på dagis, tid hos sjukgymnast och en man som jobbade inom lantbruk där arbetsdagen inte är slut bara för att klockan är fyra eller halv fem.

Många dagar gick jag knappt ur sängen och mat till barnen var det som var prio ett de dagarna. Min man kom ofta hem till ett hus som varken var städat eller iordning och mat fick han fixa flera dagar i veckan trots att jag var hemma hela dagen eller slutat tidigare än honom.

Jag orkade inte hålla igång med någon form av träning och sådan träning där man anmäler sig och har fasta tider att gå på passade inte mig eftersom jag kunde ha för ont den ena gången och vara för trött nästa.

Men jag skötte för det mesta mitt jobb och det var det som fick prioriteras, man måste ju få in pengar till huslånet och maten!

Nog om detta för idag. Jag återkommer med mer bakgrund en annan dag

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s