GOTT NYTT SPÄNNANDE ÅR

Det är med nyfikenhet och tillförsikt jag inleder det här året.
Jag hade ett, till största delen, skitår i fjol, 2016. Jag hade kommit igång så bra under 2015 med löpning och träning och mådde jättebra men fick sedan ont i axeln och det mesta fick ställas in och slutas med. Under 2016 var jag sjukskriven mellan februari och augusti och den tiden är något jag helst inte vill tänka på eller skriva om så det lämnar vi nu.

När jag fick sluta som egen företagare och ställa mig till arbetsmarknadens förfogande så var jag inte speciellt säker på att det skulle kunna bli något men jag var fast besluten att göra ett försök att hitta någon sysselsättning som passar mig.
Jag fick via Arbetsförmedlingen möjligheten att gå ett program som heter Stöd och Matchning och jag valde att gå på Medborgarskolan i Eslöv.

Personlig utveckling.
Jag trodde att det skulle vara inriktat på att söka jobb och lära sig skriva ett CV och personligt brev. Och det är det till viss del också men de har två viktiga ingredienser förutom det. Karriärplanering och De 7 Goda Vanorna.
Karriärplaneringen bygger på att man i olika steg ska ta reda på vägen hit, var man står idag och vart man ska i framtiden. Låter som en enkel match men det tar lite tid och det krävs lite jobb att verkligen få ut något av det. Jag skrev en hel roman om min tid från det jag bodde i Malmö de första 15 åren av mitt liv och sedan vad jag gjort fram till idag, vilka val som format mitt liv och vad jag kanske ångrar. Det som är intressant är att tänka igenom varför man gjort de olika valen och vilka de andra valen varit, de man inte valde.
Händelser som man inte har kunnat påverka är också en stor del av vad man är idag men  det viktigaste jag kommit fram till genom den här processen är att det är jag som har makten att göra nya val och göra något bra av den situationen jag har idag.

De 7 Goda Vanorna

Handlar om personlig utveckling och 7 olika vanor som hjälper en att forma livet och planera framtiden. Dessa sju steg har varit det som mest hjälpt mig att ta tag i livet och att vägra bli ett offer för min smärta.

  1. Var Proaktiv
  2. Börja med målet i sikte
  3. Gör det viktigaste först
  4. Tänk Vinna-vinna
  5. Försök först förstå, sedan att bli förstådd
  6. Skapa synergi
  7. Vässa sågen

Det är inte så lätt att förstå vad det handlar om bara genom att läsa vanorna men jag kommer att förklara en del av dem under tiden jag berättar om hur jag jobbat med dem.

Vad händer 2017?

Innan jul hittade jag en praktikplats som jag nu ska vara på i 3 månader. Tanken är att jag ska undersöka hur mycket jag kan jobba och med vad. Det som min axelsmärta gör är att jag inte kan sitta för länge vid datorn eller med något annat arbete som innebär små rörelser med händer och armar under en lång tid, statiskt, repetitivt arbete. Min fibromyalgi gör dessutom att jag inte kan jobba med tunga saker.

Nu ska jag vara på ABF i Hörby och se vad jag kan hitta på med det. Mina tankar just nu är att jag ska kunna jobba med lite olika studiecirklar inom handarbete och annat kreativt. Det ska bli roligt att forska i möjligheterna och kanske kunna ”skräddarsy” ett jobb som passar mig.

Mitt bloggande ska bli mer regelbundet, jag har flera olika projekt jag har gjort som jag vill blogga om och mycket som jag planerar för, så det ska bli roligt att sätta igång.

MITT MÅL ÄR ATT BLOGGA VARJE VECKA.
Så nu har jag skrivit det och nu ska jag lägga upp en planering för vad jag ska blogga om. Ni kan se fram emot många skiftande ämnen som t.ex. sömnad, stickning, Bullet Journaling och fotografering.

Personligt kommer det säkert att bli men min målsättning är att det först och främst ska vara motiverande och framkalla en önskan hos er att också bli kreativa.

Kramizz
Kerstin

Annonser

One thought on “GOTT NYTT SPÄNNANDE ÅR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s