En summering. Del 1

Det har handlat väldigt mycket om sömnad. Jag har sytt en väldigt massa kläder.

Varför?

Det är så otroligt roligt att sy sina egna kläder. Man får verkligen välja själv hur de ska se ut. Färg, mönster och stil. Att jag sytt så mycket just denna vår/sommar beror på att jag gått ner 13 kg sedan november i fjol. Och under fjolåret kom jag underfund med att jag ville klä mig annorlunda än förr.

Min gamla klädstil.

Jag har under många år klätt mig ganska ”casual” dvs. Jeans, t-shirt, skjorta och vanliga bas plagg från t.ex H&M och Lindex. När jag någon gång skulle sy så blev det till speciella tillfällen som fester och sånt. Det berodde mycket på att jag inte hittade finkläder som jag gillade eller att de jag gillade var alldeles för dyra. Sömnaden i sig var jag också lite ur form för att riktigt ta itu med. Båda fysisk och psykiskt. Kroppen var inte i form och jag trivdes inte med den.

Vad ändrades?

På grund av sjukdom fick jag ge upp mitt egna företag som redovisningsassistent och var sjukskriven under en längre tid. Gick sedan en arbetsmarknadsåtgärd som vände min värld. Jag blev mer aktiv, såg med tillförsikt på framtiden och kände att jag kunde ta kommandot över mitt liv. Jag började sy igen.

Jag upptäckte min Stil.

Jag har alltid varit glad för 50-talskläder men inte känt att jag kunnat klä mig i dem mer än vid väldigt speciella tillfällen. När jag började undersöka modet och hittade nya mönster på nätet upptäckte jag att det fanns en stor grupp människor som klädde sig i vintagestil. Vilken inspiration!! Det fanns allt, de som köpte kläder från den tiden, de som sydde efter mönster från den tiden och de som gick ”all in” med hattar o skor o väskor. Jag började leta efter hur jag skulle kunna ta till mig detta och använd det i mitt liv.

Det är en pågående process.

Jag har provat en del. Att gå ”all in” passar inte riktigt utan jag håller mig till lite mer ”med inspiration av”.

Min nya yrkesroll, som cirkelledare inom ABF tillåter mig att klä mig precis hur jag vill. Och jag gillar det. Jag är nog inte en person som kan hålla mig till bara en stil. Eller jo det kan jag, MIN STIL. Jag ska bara hitta den och utveckla den. Och det kommer alltid att finnas utrymme för utveckling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s