En summering del tre.

Ett litet potpuri av det jag sytt i vår och sommar. Som jag berättat tidigare så har jag fått tillbaka lusten att sy kläder och min viktminskning har gjort mig mer säker på vad jag vill ha för stil.

Lila ränder mot vit bakgrund och blomrankor på längden. Ett tyg som jag köpt ca 1 meter av. Det var en stuvbit eller sista biten på rullen hos Gittes i Rinkaby. Något år sedan jag köpte det. Troligtvis avsett för gardinsömnad men jag gillar lila och jag tyckte det var fint. Först visste jag inte vad jag skulle sy av det så därför har det legat rätt länge men nu när det blev klänningssommar och så varmt som det varit så tänkte jag att en klänning med smala axelband kunde passa.

img_20180906_0759351743646667.jpg
Solklänning med lila ränder och blomrankor.

Klänning med bläckfiskar!

Jag fyller år i februari och min äldste son överraskade med ett presentkort: ”En runda till Stoff och Stil för inköp av tyg som passar din stil” rimmade han. Inköpsrundan blev inte förrän i maj men jag hittade det här härliga tyget. Detta är också ett inredningstyg, uppsytt i kuddar i affären men jag såg en skjortklänning som var fräscht blåvit. På håll tycker jag det liknar pärlband. Underbart sval och skön blev den här klänningen denna varma sommar. Mönster: McCall´s 6891.

Bläckfiskklänning

Inte bara klänningar.

Nu är jag inte bara förtjust i klänningar, jag gillar byxor också, om än inte lika mycket. Men ett par snäva piratbyxor tycker jag är skönt och snyggt och jag hade sytt ett par av jeanstyg med stretch i höstas. Mönstret är ”Butterick 5895 Patterns by Gertie” Dessa fick jag sy in under våren och trivdes väldigt bra i dem. Det här härliga turkosa tyget hittade jag i Rinkaby när jag var på SY-LAN där i april och jag köpte även det randiga jerseytyget där. En underbar färg och två härliga plagg blev det.

Turkos piratbyxa o randig Agnes topp

Mer pirater!!

Ett annat mönster på piratbyxor har jag använt för något år sedan och dessa är numera för stora. Detta rutiga stretchtyg hittade jag på tyg.se för två år sedan och det har legat till sig på hyllan i väntan på en smalare jag…..

Agnes topp är ett mönster från Tilly and The Buttons som jag är mycket förtjust i och har sytt i flera olika versioner. Nedan en röd och ovan en randig.

Rödrutiga pirat och röd Agnes tipp

Perfekta shorts.

Jag hade innan jag gick ner i vikt haft shorts med resårlining som var bekväma men inte snygga. Nu hittade jag ett par i BurdaStyle nummer 6 2018, mönster 105, Blixtlås i sidan och veck fram. Mina favoriter hela sommaren. Blir nog fler i samma modell nästa sommar.

Blusen är mitt första alster från boken ”Love At First Stitch” av Tilly från Tilly and The Buttons. Denna blev i minsta laget runt ärmhål och ärmfåll men jag gillar modellen och tyget som är lite vintage.

Mimiblus och shorts

Delfiner på klänning.

Ytterligare ett tyg som nog är tänkt som inredningstyg det med. Men jag gillade tyget och tänkte att när jag har gjort en klänning med bläckfiskar så kan det väl passa bra med en klänning som har delfiner. Tyget har jag haft i minst 10 år och köpte det nog från början för att ha det som förhänge i badrummet. Men en annorlunda klänning är nog så bra.

Delfinklänning

Nu har jag inte så många plagg kvar att visa så nästa vecka blir det sista delen av summeringen. Sen börjar planerna för hösten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s