Sista delen av summeringen!

Sommar, sommar,sommar…..

Jag är inte så förtjust i tanken på overaller eller jumpsuits eller playsuits men den här sommaren har jag tänkt om lite. När jag hittade detta mönster i BurdaStyle nummer 7 2017 mönster 102 så tänkte jag att det kunde passa som en playsuit att ha över bikini till och från stranden. Och det fungerade, tyget är svalt och böljande så den är skön att ha på när det är varmt. men jag skulle nog inte vilja ha en byxdress med långa ben och långa ärmar.

Playsuit

Ibland blir det inte som man tänkt sig….

En vit kjol, perfekt till sommaren, lite väl genomskinligt tyg så jag köpte foder och fodrade den. Syns tyvärr ändå igenom om jag stoppar ner överdelen eller har mönstrade trosor. Men kjolen ska sys i ett annat tyg för den är jätteskön och snygg. Toppen här är ett jerseytyg som var lite för styvt för denna modellen så vecken/vattenfallet i halsringningen ligger lite för stelt. Annars var denna modellen också bra och snygg. Planer på en annan till nästa sommar i ett mjukare mer följsamt tyg.

Kjol och linne

Ännu en Agnes!

Ett snyggt jerseytyg, en meter räcker om jag vill ha kort ärm. Den är snabbsydd och den är skön. Man kan inte få för många snygga t-shirts.

Agnes topp med lila blommor

En oväntad succé.

Det var länge sen jag hade byxkjol förra gången. Någon gång i början av 90-talet tror jag. Då var det ett beige ganska tjockt men mjukt tyg jag sydde i. Det var massor av veck i midjan och mycket vidd i benen.

Nu kallas det för ”culottes” och det är inte så mycket vidd som då, men mer vidd än i vanliga capris eller 3/4 byzor. Dessa är från Sew Over It och heter Ultimate Culottes. Hög midja med bra passform och sköna att bära. Tyget här är lite stelt och jag tror det skulle bli bättre med ett lite smidigare tyg. Men de är ändå bärbara och jag är mycket nöjd med dem. Kanske det blir ett par i mer höstligt tyg.

Toppen är en modifierad Agnes.

Byxkjol och singoalla

Enkel och färgglad!

En klänning i enkel stil, volanger och resår i midja och halsringning. Går alltså att dra ner över axlarna och skapa en singoalla look. Mönster från BurdaStyle nr 7 2014, 120. Tyget är två stuvbitar från Gittes i Rinkaby som jag egentligen tänkt sy en annan typ av klänning av men det här valet är jag jättenöjd med. Tyget är krinklat så man måste inte stryka utan kan tvätta, torka och sen ta på den. Men den är skönare att ha om man stryker den.

Tropisk klänning

Jag har några kläder till jag har gjort men jag tänker ta dem en och en. Några av sommarkläderna har jag inte fotograferat än och nu får vi se om jag använder dem fler gånger i år. Jag fotograferar dem innan jag stoppar undan för höst/vinter förvaring.

Och nu ska jag försöka att blogga om det jag planerar och syr till min höstgarderob. Mer om detta kommer alltså här.

Följ mig gärna på Instagram

@speedys_darling

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s